Tipsjakt » Dalarnas län » Leksand » Benny Anderssons Orkester

Benny Anderssons Orkester

          (0 röster)
Senast uppdaterat: 2011-01-11. Tipsjakt-id: 234.

Sprid detta event

         
 

Sätt in tipset utan kostnad på din hemsida eller blogg

 

Lägg in Benny Anderssons Orkester i din kalender:

Blixten & Co

  • Bild saknas för  Blixten & Co
  • Ingen bild

Vad Benny Anderssons Orkester

Var Sammilsdalsgropen i Leksand

När Tipset har gått ut (Lördag 23 Juli 2011)

Benny Anderssons Orkester, BAO, bildades 2001 i samband med inspelningen av första CD:n "Benny Anderssons Orkester". Sedan dess har BAO tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg ställt upp sin egen dansbana på många sommarorter runtom i Sverige. Över 125 000 personer har under åren dansat till BAO!

Nu har 10 år passerat sedan BAO bjöd upp till dans för första gången med ett mycket bejublat framträdande på Galejan i Stockholm. Jubileumet firas genom att BAO avslutar sin sommarturné 2011 med att återvända till Galejan på Skansen!

I januari 2011 påbörjas inspelningen av en ny CD med BAO, Helen Sjöholm och Tommy Körberg med nyskrivet material av Benny Andersson.

Både det första albumet och det andra,"BAO" från 2004, har sålt i över 130 000 exemplar vardera och passerat guld- och platinagränsen. "BAO" innehåller succén "Du är min man" med Helen Sjöholm som gick direkt upp på första plats på Svensktoppen - och som stannade kvar på listan i över fem år! Sommaren 2006 släpptes liveskivan "BAO på turné", som snabbt också den sålde guld och som bland annat innehåller "Det är vi ändå" med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Sommaren 2007 kom "BAO 3", guldskiva nummer fyra, med spår som "Fait accomplit" med Tommy Körberg och "Nu mår jag mycket bättre" med Helen Sjöholm och Tommy Körberg.
I samband med BAO's framträdande på Hampstead Heath i London sommaren 2009 släpptes CD:n "Story Of A Heart" med flera av BAO's hits på engelska.

BAO består förutom av kapellmästaren Benny Andersson, dragspel och piano, av Leif Göras, Olle Moraeus, Perra Moraeus, Kalle Moraeus och Nicke Göthe, fiol m.m. (=Orsa Spelmän), Göran Arnberg, tramporgel, Janne Bengtson, flöjt, Pär Grebacken, saxofon och klarinett, Jogga Ernlund, kontrabas, Calle Jakobsson, tuba, Leif Lindvall, trumpet, Lars Rudolfsson, dragspel, Jörgen Stenberg, trummor och percussion samt Helen Sjöholm och Tommy Körberg, sång.

Kategori: 
Musik
Pris: från 425 kr/person.
Ålder: Lämpligt från 5 år. www.blixten.se/musik/benn...
Hitta hit: Leksand » Sammilsdalsgropen
GPS-koordinater: 60.7308044, 15.0100708
Nyckelord: 
Tillgängligt: Från 2011-07-23 till 2011-07-23
kl 09:00 - 18:00
Det finns totalt 1 kommentarer om detta evenemang.
Tipsjakt skrev:
29/2 01:16
Gick du på detta evenemang?
Berätta för andra vad du tyckte genom att skriva en kommentar!

Kommentera Benny Anderssons Orkester

På Facebook eller här:

(för svar, frivilligt, syns ej)

Hjälp oss att göra Leksand ännu mer attraktivt och levande. Tipsa om ett kommande evenemang i Leksand.

Tipsjakt ansvarar ej för utannonserat evenemang.