Tipsjakt » Skåne län » Malmö » Fulkultur - Fiendens Musik, Trevolt, Bella Zeylon & Rick Titrö

Fulkultur - Fiendens Musik, Trevolt, Bella Zeylon & Rick Titrö

          (0 röster)
Senast uppdaterat: 2011-04-15. Tipsjakt-id: 307.

Sprid detta event

         
 

Sätt in tipset utan kostnad på din hemsida eller blogg

 

Lägg in Fulkultur - Fiendens Musik, Trevolt, Bella Zeylon & Rick Titrö i din kalender:

Fulkultur

Kontakta arrangören:

Fler tips från Fulkultur

Vad Fulkultur - Fiendens Musik, Trevolt, Bella Zeylon & Rick Titrö

Var Bodoni, Bergsgatan 20 i Malmö

När Tipset har gått ut (onsdag 6 april 2011)

Vis/punkgala med Fiendens Musik, Trevolt, Bella Zeylon och Rick Titrö.

Insläpp från 21:00.

Rick Titrö pluggar Scenproduktion på Malmö Högskola, K3. Denna terminen är det dags för hans examensarbete. Då väljer han att sätta upp en endagsfestival. Formatet förändrar sig ganska mycket och till slut uppstår det som vi här får se. Fulkultur.
Vi lever i en konstig tid. Radiokanalerna blir fler och fler men trots det ändå mer och mer likriktade. Skivbolagen vågar inte satsa på intressanta akter på grund av att de är rädda för att inte sälja tillräckligt. Man blir itutad att det enda sättet att nå ut med sin musik är att stöpas i en mall som passar in i Idol och Melodifestivalen.

Samtidigt finns det artister som går sin egen väg, som släpper sin egen musik och framförallt vägrar att passa in. Artister som tycker att när folk väl lyssnar på en så ska man ha någonting att säga.

För sådana artister krävs ett annat sätt att få ut sin musik. Ett sådant sätt är genom Fulkultur. En endagsfestival som uppmärksammar olika artister, både ganska okända och lite mer kända, med den likheten att de spelar svenskspråkig alternativ musik, med fokus på visa, vispop och punk.
Musik som inte bara låter bra, utan som dessutom vill någonting, som vill berätta något och som vill få människor att känna igen sin egen vardag.Kvällens band (utan inbördes ordning):

Fiendens Musik
Det finns ett gammalt uttryck som säger att gammal är äldst och att Harry är ännu äldre. Det stämmer. Fiendens Musik, som var den felande länken mellan den svenska musikrörelsen (proggen) och punken, har hållit på länge. De bildades redan 1977 och hann släppa 4 singlar och 2 album innan de upplöstes 1980. Dock återuppstod de lite löst i början av 2000-talet. Men nu har de återuppstått ordentligt. De är till och med i full gång med att färdigställa ett nytt album.
Du går aldrig säker för Fiendens Musik!www.myspace.com/fiendensmusik
www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=54251958844

Trevolt
Vad blir det om man blandar en Bamse-tecknare, en Expedition-Robinson-deltagare och en basist? Det blir Trevolt. Adam Blomgren, Erik Billing och David Johansson utgör ett band som spelar trallpunk på skånska. I jämlikhetens namn är det ingen som frontar bandet. Både Adam och David sjunger medan Erik utgör en fast punkt bakom sina trummor. Trevolt har släppt tre EP och ett album.
www.facebook.com/profile.php?id=100000941583782#!/group.php?gid=130092795593www.myspace.com/trevoltpunkhttp://www.hepcat.se/index.php?cPath=1_33_10128

Bella Zeylon
Bella är en av alla dom som står och för oväsen för förbipasserande väsen på Lund Central. Hon spelar finstämda visor som ändå har skinn på näsan. Egna låtar men även låtar av blandandra Lars Winnerbäck och Café 33. De sjunger hon med en röst som för tankarna till Lisa Ekdahl.
Bella har släppt två demos, "Bella Zeylon" och "Det lilla goda röda"
Och som hon själv säger om sin musik:
Min musik kallar jag rätt o slätt för vispop. Det dröjde innan jag förstod att jag kunde skriva själv, men när jag väl kommit över rädslan för att det jag skrev inte skulle bli bra, då kunde jag äntligen börja utvecklas i lugn o ro. Jag skulle vilja se många av mina sånger som försvarstal. I mitt liv som gatumusiker/slacker blir jag starkt ifrågasatt. Det gör att jag hela tiden måste vara stridsberedd o redo att stå upp för mig själv. Så med mina texter vill jag alltså hylla och försvara alla dessa modiga dagdrivare (inklusive mig själv naturligtvis) som vågar leva efter eget huvud, bilda sig en egen världsbild, och som förstått det livsviktiga i att fortsätta leka: o då inte nödvändigtvis för att lekarna skulle leda nånstans, utan för att de gör oss lyckliga.www.myspace.com/bellazeylon

Rick Titrö
Fulkulturs egen festivalgeneral. Precis som Bella brukar Rick även stå och föra oväsen för förbipasserande väsen på Lund Central. Med ett tydligt samhällsengagemang och ett stort intresse för människans mentala små skrymslen har Rick Titrö skrivit ett stort antal låtar i olika genrer, dock med ett fokus på visor som lika gärna skulle kunna vara en del av punken. Precis som Johan Johansson, Roger Karlsson och Sanna Carlstedt.
Rick har gett ut två "vanliga" demos (varav den första finns i flera olika versioner), en barnskiva och en liveskiva. Ibland spelar han också med sitt kompband Kärleksministeriet, dock inte ikväll

Kategori: 
Musik
Pris: från 0 kr/person.
Ålder: Lämpligt från 18 år till 127 år. citybreak.skane.com/conte...
Hitta hit: Malmö » Bodoni, Bergsgatan 20
GPS-koordinater: 55.5923309, 13.0074854
Nyckelord: 
Tillgängligt: Från 2011-04-06 till 2011-04-06
kl 21:00 - 01:00
Det finns totalt 1 kommentarer om detta evenemang.
Tipsjakt skrev:
21/10 06:29
Gick du på detta evenemang?
Berätta för andra vad du tyckte genom att skriva en kommentar!

Kommentera Fulkultur - Fiendens Musik, Trevolt, Bella Zeylon & Rick Titrö

På Facebook eller här:

(för svar, frivilligt, syns ej)

Hjälp oss att göra Malmö ännu mer attraktivt och levande. Tipsa om ett kommande evenemang i Malmö.

Tipsjakt ansvarar ej för utannonserat evenemang.