Tipsjakt » Stockholms län » Stockholm » Silvana Imam & Athena Farrokhzad

Silvana Imam & Athena Farrokhzad

          (0 röster)
Senast uppdaterat: 2018-02-20. Tipsjakt-id: 1545.

Sprid detta event

         
 

Sätt in tipset utan kostnad på din hemsida eller blogg

 

Lägg in Silvana Imam & Athena Farrokhzad i din kalender:

Stadsbiblioteket

Kontakta arrangören:

Fler tips från Stadsbiblioteket

Vad Silvana Imam & Athena Farrokhzad

Var Sveavägen 73 i stockholm, Stockholm

När Tipset har gått ut (onsdag 11 april 2018)

Artisten Silvana Imam samtalar med poeten och litteraturkritikern Athena Farrokhzad utifrån sin nyutkomna självbiografiska bok Silvana. En unik foto- och textbok med tidigare opublicerade och privata bilder samt de flesta av Silvanas låttexter.
” … en bok för fansen, Silvanas nonsense warriors, och för alla oss som fascinerats av hennes okuvliga och starka budskap om kärlek, antirasism och aktivism” i vilken ”Silvana bjuder in till ett eget land där jantelagen är ogiltigförklarad och full kreativ och personlig frihet råder.”
Silvana Imam har erhållit ett stort antal priser och utmärkelser för sina låttexter och liveshower. Bland annat Musikförläggarnas pris 2015 i kategorin Årets textförfattare och P3:s Guldmicken 2016 när Silvana av publiken röstades fram som årets bästa liveakt. Samma år blev Silvana Imam även Grammisvinnare i kategorin Årets artist och höll då ett mycket uppmärksammat tacktal på litauiska och arabiska. 2016 var också året då vi lyssnade till Silvana Imam i Sveriges Radios Sommar i P1. 
Den 22 januari 2018 vann den hyllade dokumentären Silvana : väck mig när ni vaknat Guldbaggen i kategorin Årets bästa dokumentärfilm 2017 vid utdelningen på Cirkus.
Poeten, översättaren, dramatikern, läraren och litteraturkritikern Athena Farrokhzad utkom 2013 med debutdiktsamlingen Vitsvit. I vilken ”utsagor om våld och vithet, i en dialog mellan familjemedlemmar som är bundna till varandra genom revolutionens och migrationens erfarenhet” turneras. Diktsamlingen, som Augustnominerades, finns översatt till en rad olika språk. Och har dramatiserats för Radioteatern samt satts upp på Unga Klara. 2014 var Athena Farrokhzad en av årets Sommarvärdar i P1, Sveriges Radio.
Programmet ges i samarbete med Norstedts förlag.
OBS OBS!!! Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret på hemsidan eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Var god avboka vid förhinder! Ståplatser finnes också. Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart.

Kategori: 
Övriga evenemang
Pris: från 0 kr/person.
biblioteket.stockholm.se/...
Hitta hit: stockholm » Sveavägen 73
GPS-koordinater: 59.3434753, 18.0552464
Nyckelord: silvana imam, athena farrokhzad, samtal, release självbiografi, norstedts förlag, stadsbiblioteket, gratis, sittplats bokas, ståplats finnes
Tillgängligt: Från 2018-04-11 till 2018-04-11
kl 18:00 - 19:00
Det finns totalt 1 kommentarer om detta evenemang.
Tipsjakt skrev:
21/10 05:51
Gick du på detta evenemang?
Berätta för andra vad du tyckte genom att skriva en kommentar!

Kommentera Silvana Imam & Athena Farrokhzad

På Facebook eller här:

(för svar, frivilligt, syns ej)

Evenemang som liknar Silvana Imam & Athena Farrokhzad i Stockholm

Från 0:-
Försäkringsbolaget Skandia

Försäkringsbolaget Skandia


29 oktober 2020
Mikael Lönnborg, professor i företagsekonomi, & Anders Houltz, forskningschef vid Centrum för Näringslivshistoria, om Skandia. Med tyngdpunkt på den...
Stockholm » Sveavägen 73

Hjälp oss att göra Stockholm ännu mer attraktivt och levande. Tipsa om ett kommande evenemang i Stockholm.

Tipsjakt ansvarar ej för utannonserat evenemang.