Tipsjakt » Västra Götalands län » Göteborg » Internationella Spelmansstämman

Internationella Spelmansstämman

          (0 röster)
Senast uppdaterat: 2011-05-03. Tipsjakt-id: 320.

Sprid detta event

         
 

Sätt in tipset utan kostnad på din hemsida eller blogg

 

Lägg in Internationella Spelmansstämman i din kalender:

Konstepidemin

Vad Internationella Spelmansstämman

Var Konstepidemin i Göteborg

När Tipset har gått ut (lördag 28 maj 2011)

För första gången arrangerar Konstepidemin en internationell spelmansstämma. Spelmän och folkmusiker från världens alla hörn välkomnas att träffas, lära av varandra och pröva nya rytmer, sånger eller instrument. De kan spela upp med varandra eller bjuda publiken till dans. Med sitt parkområde, små gårdar och verandor är Konstepidemin den idealiska platsen. Spelmansstämman arrangeras samma dag som den årliga Konstepidemins Dag; när det ena arrangemanget tar slut tar det andra vid.

— Vi välkomnar alla musikanter, bara dyk upp med ditt instrument! säger Henrik Cederblom, musiker på Konstepidemin. ”I år vill vi etablera stämman bland alla musiker från olika länder som är verksamma här i Västsverige. Instrumentmakare, folkdansare och andra intresserade av de här musikformerna är också välkomna.”

Initiativet kommer från några av Konstepidemins musiker, som har stark förankring i folkmusik från olika kulturer. De vill skapa en plats för spontana musikaliska möten med närhet mellan musiker och åhörare. Det finns inget färdigt konsertprogram, vilket är helt i enlighet med spelmansstämmans traditioner. Allt uppstår där och då och av hjärtats lust. Ett antal värdar ska finnas på plats att underlätta både för musikanter och publik. Inträdet är fritt.

— Stämman skapas av deltagarna själva, i mötet mellan musiker, dansare och åhörare, fortsätter Henrik Cederblom. Vi hoppas att det ska bli fantastiskt! Han driver projektet tillsammans med musikerna Sten Källman och Jonas Simonson. De har alla varit aktiva i att introducera nya musikskatter i Sverige och utveckla den gränsöverskridande folkmusiken. Grupperna de hörs i är välkända på folkmusikscenen: Simbi, Den Fule, Groupa, Filarfolket, Sofia Karlsson band med flera. Viktiga samarbetspartners för stämman är Kultur i Väst och Artisten vid Göteborgs Universitet.


Kategori: 
Dans, Musik
Pris: från 0 kr/person.
Ålder: Lämpligt från 3 år till 100 år. www.konstepidemin.se/ISK/...
Hitta hit: Göteborg » Konstepidemin
GPS-koordinater: 57.6898117, 11.9585323
Nyckelord: 
Tillgängligt: Från 2011-05-28 till 2011-05-28
kl 15:00 - 23:59
Det finns totalt 1 kommentarer om detta evenemang.
Tipsjakt skrev:
21/10 08:03
Gick du på detta evenemang?
Berätta för andra vad du tyckte genom att skriva en kommentar!

Kommentera Internationella Spelmansstämman

På Facebook eller här:

(för svar, frivilligt, syns ej)

Hjälp oss att göra Göteborg ännu mer attraktivt och levande. Tipsa om ett kommande evenemang i Göteborg.

Tipsjakt ansvarar ej för utannonserat evenemang.